top of page

Mi az a mozaikcsalád?

A mozaikcsalád vagy patchwork család az a (házas vagy együttélő) családi közösség, amelyben legalább az egyik felnőttnek van egy (vagy több) gyermeke egy korábbi párkapcsolatból. Ez egy olyan újraformálódott közösség, melyet az egyik szülő és gyerekei alkotnak az új partnerrel, akinek esetleg szintén van már gyermeke.

A mozaikcsalád hazánkban a legelterjedtebb válás utáni családforma.

 

Hivatásom, hogy a hozzám fordulókat segítsem a boldog családdá válásban. A segítő beszélgetés során az a cél, hogy a kliens jobban megértse jelenlegi helyzetét és eljusson abba az állapotba, ahova szeretne megérkezni. Ebben tudok segíteni eszközeimmel, szaktudásommal. Nem adok tanácsot, iránytűt adok, megtanítom a tájékozódás képességét,

hiszen ez mindig a kliens saját útja, melyen az én segítségemmel/támogatásommal indul el.

Módszereim

Módszereimet egyénre szabom, az élethelyzethez igazítom és a klienssel együtt választom ki a probléma mibenléte alapján. Mindig olyan eszköz mellett döntünk, amely komfortos a kliens számára.

 

A coaching ülések folyamata:

 

Először közösen kijelöljük a témákat, azokon belül megkeressük a probléma gyökerét, ezt körbejárjuk. Közösen dolgozunk a probléma megoldásán, olyan eszközökkel, melyek a későbbiekben is használhatóak lesznek, miután a közös ülések véget érnek. Megkeressük a problémakörből kivezető utat, mely elvezet a vágyott célig, segít elindulni a boldogság útján.

Eszköztáram: különböző kártyák, rajzok, rendszertáblák, stb., melyek mind más-más szemszögből segítik a problémát megvilágítani. 

A folyamat általában 5 alkalom, mely egyénenként eltérő lehet, az alkalmak számát közösen beszéljük meg. Egy alkalom

50 perc időtartamú. 

Ez nem terápia, a múlttal nem foglalkozunk csak annyiban, amennyiben a jelent érinti. A fókusz a jelenen van és jövő felé mutat.

 

Miért pont én?

- Természetesen, ami az ülésen elhangzik az ott is marad, titoktartási kötelezettségem van, a bizalom nálam az egyik alap.

- Az ülések alkalmával egyenrangúak vagyunk, senki felett sem ítélkezem.

- Eszköztáramat folyamatosan bővítem, képzem magam, hogy a lehető leghatékonyabban tudjak segíteni a hozzám fordulóknak.

Mayer M. Zsófia
Mayer M. Zsófia
Mayer M. Zsófia

Szakterületeim

Mozaikcsalád szakértő

 

Kifejezetten az új, mozaikcsalád alakulásához vezető úton tudlak kísérni, amikor Neked vagy a párodnak van már egy,

vagy több gyermeke. A már müködő mozaikcsalád

megoldandó élethelyzeteiben nyújtok támogatást Neked.

A családi rendszer minden esetben egyedi, így a Tiéd is,

így különböző eszközöket használok. A mozaikcsalád felnőtt tagjain kívül gyermekekkel is foglalkozom, mint ifjúsági coach. Ehhez adom tapasztalataiamat, eszközeimet és tanulmányaimat.

 

Viselkedéselemző – pszichológia

A pszichológia sok területére van rálátásom, képződöm most is. A hozzámfordulóknak tudok szakmai hátteremmel segíteni az élet szinte minden területén. Az egyéni konzultáción meghatározzuk a témát, a folyamat során pszichológiai- és coaching eszközöket is használok, kompetenciahatáraimat tartva.

bottom of page