Mi a Coaching?

A coaching egy strukturált segítő beszélgetés, melynek célja, hogy a kliens jobban megértse jelenlegi helyzetét, a coaching folyamat során pedig eljusson abba az állapotba, ahova szeretne megérkezni. Ebben tudok segíteni, ehhez tudok eszközöket átadni. Nem adok tanácsot, ez mindig a kliens saját útja, melyet az én segítségemmel/támogatásommal tesz meg.

Módszereim

Módszereimet egyénre szabom, az élethelyzethez igazítom és a klienssel együtt választom ki a probléma mibenléte alapján. Mindig olyan eszköz mellett döntünk, amely komfortos a kliens számára.

 

A coaching ülések folyamata:

 

Először közösen megkeressük a probléma gyökerét, ezt körbejárjuk. Közösen dolgozunk a probléma megoldásán, olyan eszközökkel, melyek a későbbiekben is használhatóak lesznek, miután a közös ülések, a coaching folyamat véget ér. Megkeressük a problémakörből kivezető utat, mely elvezet a vágyott célig.

 

Eszköztáram: különböző kártyák, rajzok, rendszertáblák, stb., melyek mind más-más szemszögből segítik a problémát megvilágítani. 

 

A coaching folyamat általában 5 alkalom, mely egyénenként eltérő lehet, az alkalmak számát közösen beszéljük meg.  A coaching alkalom 60-90 perc időtartamú. 

 

A coaching nem terápia, a múlttal nem foglalkozunk csak annyiban, amennyiben a jelent érinti. A fókusz a jelenen van és jövő felé mutat.

 

Miért pont én?

- Természetesen, ami az ülésen elhangzik az ott is marad, titoktartási kötelezettségem van, a bizalom nálam az egyik alap.

- A coaching ülések alkalmával egyenrangúak vagyunk, senki felett sem ítélkezem.

- Eszköztáramat folyamatosan bővítem, képzem magam, hogy a lehető leghatékonyabban tudjak segíteni a hozzám fordulóknak.

Szakterületeim

Life & Business Coaching

 

Kifejezetten az egyén magánéleti és munkaügyi problémáival foglalkozó terület. 

Természetesen ugyanúgy igaz az általános coaching minden eleme erre a specifikációra is.

 

Ifjúsági Coaching

 

Szinte babáktól egyetemista korig ajánlom. Specifikusan minden korosztály számára kínálok eszközöket, módszereket az elakadásban való továbbjutáshoz, tervek eléréséhez, célok teljesítéséhez. A kamasz coaching során megtanítom például, hogyan lehet önállóan problémákat megoldani, segítve ezzel a felnőtt élet felé vezető utat.

Természetesen ugyanúgy igaz az általános coaching minden eleme erre a specifikációra is.

 

Mindfulness Coaching

 

A mindfulness coachingot legnagyobb örömömre az első magyarországi képzésen végeztem el. Ez egy relaxációval és meditációval kiegészült coaching, mely a külső célok mellett a belső útra is figyel. Segítségével a tudatos jelenlét elsajátítható. Sokkal több belső munkával és fejlődéssel jár, mint azokban az esetekben, amikor csak a külső célok elérésével foglalkozunk. Szerintem ez az egyik leghatékonyabb coaching, így ennek fő elemeit mindig igyekszem az egyéntől függően beépíteni az összes coaching folyamatba, bármelyik típusról is legyen szó.

Természetesen ugyanúgy igaz az általános coaching minden eleme erre a specifikációra is.

 

A coaching szakterületek természetesen járnak átfedésekkel, minden az egyén személyes útjához igazodik.

Elérhetőségek

Személyes ülések két helyszínen elérhetőek:

Budapest, XI. kerület, Allee bevásárlóközpont mellett, Bercsényi utca

Budapest, XII. kerület, Márton Áron tér közelében

Email: mayer.m.zsofia@gmail.com

Telefon: +36204325181

Értesítés az újdonságokról

© 2020 by Mayer M. Zsófia

Website and photos created by Agnes Csondor